Augustendalsvägen 70

Se hit alla exklusiva krögare. Har du länge letat efter drömlokalen som matchar dina kulinariska rätter på bästa tänkbara sätt, då har du hittat den. Här kan era gäster njuta av dina smakupplevelser längs kajkanten med Östersjön och kultursmyckade Djurgården i blickfånget. Unik möjlighet för den kräsna gourmetkrögaren att öppna sin stjärnkrog.
I en av de otroligt populära sjöbodarna som vilar längs kajen finns nu en ledig yta! Fantastisk sjökontakt med uteservering ovan vattenbrynet. Hörnlokal i två plan med alla tänkbara egenskaper, – god volym, genomgående stora fönsterpartier, utsökta detaljer, två accesser, balkong, uteplats, mycket charm, karaktär och flexibilitet i en miljö som slår allt.
Området är lättillgängligt med väletablerad båttrafik från Lidingö och Nybroviken. Buss och kommande T-bana. Gott om parkeringsplatser för den bilburna och gångavstånd till city.

Lokalbeskrivning

Med Djurgården som en tavla i bakgrunden är inte svårt att finna inspiration och arbetsglädje. Denna suveräna lokal har fantastiska egenskaper och här kan du skapa den verksamhet du önskar dig. Lokalen är lämplig som restaurang, butik, salong eller liknande verksamhet. Den ligger i hjärtat av expansiva fastigheten Kajen där restauranger, butiker, kontor, bostäder, gym, padelbanor, minigolfbana omger lokalen.

Lokalen ligger på strandpromenaden den är totalt 122 kvm fördelat på två plan med egen uteplats och balkong på det övre planet. I dagsläget består entréplanet av helt öppna ytor med ett fritt fallande ljusflöde. Egen entré från parkeringen med ingång till ett stort wc-rum med dusch. Strålande förråd med vattenutkast och utrymme för teknik- och städrum. Övre planet består av ventilationsrum, tambur ovan trapphus med utgång till balkong och öppen yta med fritt fallande ljusinsläpp genom takkupor i norr och söder.

Området är expansivt och under det pågående decenniet kommer såväl fler aktiviteter, - som näringsidkare och boende att förgylla omgivningarna. Här kan du skapa en riktigt bra restaurang med utgång till uteplats och med bländande sjöutsikt året runt.  Övre matsalen har balkong för välkomstcocktail eller för kaffet efter middagen.

Vi utför anpassning av lokalen efter dina önskemål. Lokalen är tillgänglig från Q1 2022, färdigställandet är helt beroende på verksamhet.  

 

 

Fastighet

Kajen i Nacka Strand är ett tillväxtområde med Östersjön som närmsta granne. Fastigheten rymmer två praktfulla byggnader med mycket fönster och viss industriell karaktär. Framför dessa, på kajkanten, ligger fem faluröda sjöbodar i olika storlek- och karaktär. Kajen bjuder på rikligt med aktiviteter. I en av sjöbodarna finner du ett förstklassigt gym med individanpassade maskiner. I byggnaden ligger tre populära restauranger med smakupplevelser från världens alla hörn. Utsidan pryds av uteserveringar längs kajkanten, Sveriges bästa minigolfanläggning, tre padelbanor, två boulebanor och bergsklättring. På ett av bergen tronar en kulturklassad byggnad med sitt rofulla SPA,- här kan du få behandlingar av olika slag eller bara njuta av bubbelpoolen med havet i blickfånget. Området kommer att utvecklas och fler spännande aktiviteter som nöjeshål kommer växa upp under de kommande åren. Under Q3 2022 kommer Jensen Education att öppna ett gymnasium i grannbyggnaden. Gymnasiet erbjuder en hög skolkultur som präglas av en familjär stämning i en rofull studiemiljö. Se länk för ansökning om plats. 

Allmänt

OMGIVNINGEN:

Välkomna till Kajen, hit kommer du med alla tänkbara transportmedel. Kollektivtrafik via sjövägen, buss eller kommande T- Bana från Kungsträdgården. Via bil med direktaccess till väg 222. Den ända Stockholmsinfarten med bussfil till slussen. Cykel,- och promenadvägar till city via Ryssberget och Svindersviken, Gångavstånd till Augustendalstorg och Nacka Forum. T -banans blåa linje beräknas vara klar 2025-26 med uppgång Nacka Trafikplats strax intill tunneln.

Många väletablerade aktörer har residerat på denna förnämliga arbetsplats sedan tidiga 1900-talet då området var en av Stockholms största arbetsplatser. Tidigare har bolag som Telia, Gant och Mercedes vistats i omgivningarna, idag berikar Restaurang J med hotell och SPA, Stockholm Fashion District, Sail Racing, Polisen och massa andra spännande företag i varierande branscher. 

SERVICE:

Handel,-
Kajen ligger med gångavstånd från allt tänkbart serviceutbud på Augustendalstorget och i Nacka Forum. I Nacka Forum finner du 150 butiker. Hemköp, Systembolaget, flertalet apotek, Media Markt och många av de större klädesmärken som glatt visar upp sina kollektioner.

Mat,- Det finns tre året runt restauranger i byggnaden, Restaurang Fabrikören har full verksamhet i två pergola med direkt sjökontakt, dessa betjänas av restaurangen och fyra varierande food trucks. Restaurang Fabrikörens festvåning och matsal öppnar inomhus under Q4. I byggnaden ligger även Nackas bästa Pizzeria, Antonio De luca Pizzeria och populära Thairestaurang Rimleys. Var du än befinner dig på Kajen så har du gott om sittplatser längs kajkanten i solen. Strax innan fastigheten ligger Restaurang J och uppe på torget finner du bl.a. Missgong sushi och Restaurang Heat. 

Aktiviteter,- På lunchen eller efter arbetet kan du besöka någon av de olika aktiviteterna som Kajen erbjuder. Padel som är en av Sveriges i särklass störst växande sport kan spelas på någon av Kajens tre banor. Intill dessa ligger Stockholms bästa minigolfbana med Golfbaren med svalkande drycker och utmanande hål som ritats av golfproffs. I en av de röda sjöbodarna finner du ett exklusivt gym med personanpassade maskiner av högsta klass i en oslagbar miljö. Dessutom kan du utmana dina kollegorna på en boule eller ett klätterpass upp för berget. 

KOMMUNIKATIONER:

Centralt läge med direktaccess till väg 222, tät och väletablerad busstrafik med bussfil till Slussen. Buss 433 tar ca 20 min och går till slussen. Ett mycket trevligt alternativ till buss och bil är SL s nya kollektivtrafik Sjövägen, som tar dig genom Stockholms farvatten. Direkt utanför byggnaden ligger hållplatsen i hamnen, inga jobbiga köer utan du kommer snabbt och smidigt in till Lidingö eller Nybroviken.  Med båt Sjövägen 80 tar det 15 min till Lidingö och ca 30 min till Nybroviken.

År 2025-26 beräknas den nya tunnelbanesträckan från Kungsträdgården, via Hammarby och Sickla till Nacka stå klar. Nackas station blir strax ovan fastigheten med uppgång mot Forumsidan och en mot Nacka Strand.

Ägandeform:
Hyresrätt - Lokal
Fastighetsbeteckning:
Sicklaön 13:135
Land:
Sverige
Kommun:
Nacka
Stad:
Nacka Strand
Område:
Nacka Strand
Församling:
Nacka
Postnummer:
131 52
Lokalarea:
127 Kvm (Hyreskontrakt)
Rum:
4
Byggnadsår:
1996
Våning:
1 & 2
Skattesats:
30.31%
Lokaltyp:
Uthyrning
Lokalnr:
13135-66-70-127
Hyresavtalsnr:
13135-66-70-127
Parkering:
Med tillstånd
Renoveringsår:
Löpande